Bu Blogda Ara

Bebek ve Beslenmesinde Hazır Mama



Çocuk hekimleri ilk bir yıl inek sütü kullanımını önermemektedir. Anne sütünün verilemediği durumlarda en sağlıklı beslenme şekli hazır bebek mamaları kullanımıdır. Bu mamalar, mümkün olduğunca anne sütüne benzetilerek hazırlanmaya çalışılmış; modern teknolojinin kullanıldığı hijyenik ve sağlıklı ürünlerdir. Bu mamaları doktorunuza danışarak da alabilirsiniz.



Mama Alırken Dikkat Edilecek Hususlar


İçindeki proteinin anne sütündeki protein oranlarına benzer olması,
Mineral içeriğinin düşük olması,
Karbonhidrat ve yağ şekillerinin anne sütündeki gibi olmasıdır.

Mamanın Hazırlanışı


Modern teknoloji kullanılarak hazırlanan güvenilir mamalar kullanmaya özen gösterin.

Mama hazırlarken çok titiz davranmak gerekir. El yıkamanın önemini unutmayın. Kullanılacak tüm kaplar, önce sabunlu suyla güzelce yıkanıp durulanmalıdır. Kaynamakta olan suya atılarak en az 10 dakika bekletilmelidir. Daha sonra, temiz bir maşa ile temiz bir yüzeyde kurutulmalıdır. Temiz içme suyu kaynatılmalı ve 60 dereceye kadar soğutulmalıdır. Mamanın üzerinde yazan veya doktorunuzun önerdiği miktarda mama, belirtilen miktarda su ile karıştırılmalıdır. Mamayı, beslenme tablosunda önerilenden az veya fazla kullanmayınız.

Mama eridikten sonra, bebeğin içebileceği ısıya getirilmelidir.Mamanın sıcaklığı, ideal vücut sıcaklığı olan 35-37 0C olmalıdır. Bir damla mamayı bileğinizin iç kısmına damlatarak kontrol edin. Bilekte soğuk ya da sıcak bir his oluşturmamalıdır. Mama paketleri, açıldıktan sonra belli bir süre içinde tüketilmelidir. Bunun için kutunun üzerinde yer alan talimatlara uyun. Bebekler mama ile besleniyorsa ya da mama anne sütüne takviye amaçlı kullanılıyorsa, emzirme saatleri sıklığında mama verilmelidir. Mama miktarı da zamanla artacaktır. Mama verirken de, emzirme işleminde olduğu gibi rahat bir yere oturun ve bebeğinizle göz teması kurun. Başını göğsünüze yaslayın. Bu yakınlık ona ve size iyi gelecektir. Aslında bu işi arada sırada baba da yapabilir. Böylece bebekle baba arasında da bir bağ sağlanmış olur.

Hiç yorum yok: